Faceți căutări pe acest blog

25 septembrie 2011

Destin

suntem in concurs. Eu mi-am ales ca si tema de scris Destin, theone Iubire iar Iarina pregateste si ea ceva pe care il tine in mare secret. Nu am avut timer-ul pornit, nu avem timp stabilit pentru postare, pur si simplu avem un numar de cuvinte maxim pe care il putem folosi :99.Asta-i toata filosofia si in plus de asta conteaza esenta postului. Asa ca ..sa incep:
Asa spune DEX-ul ...

DESTÍN, destine, s. n. 1. Soartă, viitor. 2. Forță sau voință supranaturală despre care se crede că hotărăște în mod fatal și irevocabil tot ce se petrece în viața omului; fatalitate. – Din fr. destin

destin= soarta , viitor..
.Nu cred ca as pune niciodata semnul egal intre destin si viitor. Din punctul meu de vedere destinul inseamna tot ceea ce ti se pregateste de cand apari pe lume si pana pleci. Certitudinea in viata noastra o reprezinta nasterea si moartea. Cele doua evenimente ne sunt clare si certe. Tot restul lucrurilor de care avem parte, sunt intamplari aleatoare ce devin realitati datorita alegerilor pe care fiecare dintre noi le facem la un moment dat. Vorbeam candva cu prietena mea despre adolescenta .Fiecare dintre noi nascandu-se , copilarind , studiind pana la facultate , in orase diferite. Cu toate astea am gasit o multime de similitudini ..de la faptul ca amandoua il citeam pe Rebreanu, iubeam poeziile lui Stanescu sau proza lui Marin Sorescu. Amandoua ne-am dorit sa mergem spre o facultate din Iasi si totusi , din colturi diferite ale tarii, si nestiind ca cealalta exista, ne-am indreptat spre o alta facultate cu profil total diferit de cel pe care il gandisem. Sa fie soarta cea care ne-a ajutat sa alegem acesta specializare doar pentru a ne intalni? Sa fie fatalitatea cea care a facut ca amandoua sa ramanem in acest oras si sa avem grija una de cealalalta? Sa fie o forta sau o vointa supranaturala care amandorura ne-a dat copii in zodia Taurului si care pe alocuri seamna ? Sa fie ce?!...cand amandoua am zambit la acelasi film, am plans la aceeasi melodie , am deschis ochii asupra acelorasi valori, chiar daca eram departe fizic in acel moment? Daca soarta ne-a adus impreuna, daca destinul ne-a dat atatea in comun, daca voință supranaturală despre care se crede că hotărăște în mod fatal și irevocabil tot ce se petrece în viața omului exista , atunci ma astept ca ea, prietena mea, sa fie fericita ! Stiu ca merita, cum tot asa stiu ca maine ma va suna sa-mi spuna c-am trisat cu postul..ca Destin, era o tema ce trebuia trata altfel.
p.s
va las voua podiumul, nu ies din concurs, dar mi-am ales un alt mod de a va spune ca va iubesc:)
claudia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu