Faceți căutări pe acest blog

30 septembrie 2011

2+1

- accente “naïve” -


2

Cine este 2? Cum s-a format 2? Ce culoare are 2?

2 este o cifra,aparent,oarecare…nici prea mica,nici prea mare, frumos arcuita,cu inclinatie spre dreapta,dar deschidere spre stanga.:)
2 s-a format dintr-o intamplare…in timp ce el tragea linie,ea inca se juca cu bastonasele. Intr-o zi, s-au ciocnit. Au fost atat de uimiti de miracolul creatiei,incat au hotarat sa nu se mai desparta.
Incet-incet, 2 a prins culoare…din galbenul ei si albastrul lui, 2 a devenit verde. Primavara, cutremurata de invidie,a adunat ciripitul pasarilor, aripile fluturilor si zumzetul greierilor si a plecat spre alte zari. Verdele crud al lui 2, parguit de fiorii tomnatici ai iubirii,s-a transformat treptat in rosu. Credeti ca cifra 2 acum e rosie?! Nici vorba… cifra 2 e un curcubeu…un curcubeu deasupra lumii sufletului meu…

Panalaurma2afacutunblogsigatamaoprescpentrucamamemotionatsinumaiamnicitimp.:)

1

Cine este 1? Cine a fost 1? De ce e doar 1?

1 este o cifra apatica,neinteresanta,fara arcuiri,fara inclinatii, fara deschideri si fara culoare. Mai mult,1 este o cifra frustrata, aplecata de povara sechelelor.
Candva,1 a fost si ea un bastonas, un bastonas ludic,cu rotunjimi frumoase,un bastonas care a tzopait vesel pe paginile netede, dornic sa-si intalneasca linia. Vicisitudinile insa,i-au ascutit arcuirea… nu incercati sa-l atingeti,riscati sa va intepati!
1 nu mai cauta linia… 1 hoinareste,1 rataceste, 1 nu se plange,1 nu se amageste, 1 doar aspira la un +…atat si nimic mai mult.

P.S. sa nu va treaca prin cap sa adaugati la titlu “=3”, ca-n bancul ala idiot cu jeep-ul pe care era scris 4*4,iar un nebun scrijelea in fiecare zi “=16”! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu