Faceți căutări pe acest blog

14 octombrie 2011

DIFERENTE

suntem fiecare dintre noi precupati de lucruri diverse . evident , conceptele despre viata , idealurile noastre , scopurile , temerile , principiile sunt lucruri care ne diferentiaza pe unii fata de ceilalti . de altfel, asta ne face pe fiecare dintre noi unici . dincolo de ele , avem de asemenea o lista de prioritati in viata . complet sau partial diferita de la un om la altul . e greu sa stabilesti tipologii de oameni luand in calcul doar cele de mai sus . in plus fata de astea fiecare avem o anumita inteligenta emotionala . sau altfel spus , un tipar emotional si senzitiv dupa care functionam . barbatii sunt diferiti de femei , copii de adolescenti si adolescentii fata de adulti . si nu e vorba doar de maturitate . e o intreaga constructie care ne cladeste caracterul pe parcursul vietii si care ne diferentiaza fata de altii .

sunt oameni pentru care plata intretinerii sau a curentului electric , zgomotele pe care le fac vecinii nou mutati sau locul de parcare din fata blocului sunt lucruri esentiale in viata . sunt altii pentru care cititul unei carti bune , ascultarea unei piese bine armonizata , vazutul unui film bun sau a unei piese de teatru bine pusa in scena e crucial chiar daca traiesc boem sau pur si simplu intr-o mizerie de nedescris . unii sunt cei pentru care viata se imparte intre orele de somn si orele in care simt nevoia sa iasa din casa fie macar pana la mall sa se plimbe . altii isi stabilesc viata dupa locurile pe care le viziteaza si traiesc ca sa plece in excursii , extazindu-se de o privesliste sau alta , despre o descoperire sau alta . unii traiesc intre meciuri , intalniri la o bere cu prietenii si iesit la iarba verde si gratar si astea sunt lucrurile esentiale din viata lor . altii colectioneaza femei (sau ma rog , barbati ) si considera ca asta e un mod de a isi etala independenta . imi vin in minte toti cei pentru care un lucru sau altul li se pare esential in timp ce mie mi se pare uneori important , alteori deloc de luat in seama . cainii vagabonzi , animalele fara stapan , padurea amazoniana , copii strazii , bolnavii infectati cu hiv , rosia montana , starea artistului in romania , batranii , gunoaiele de pe strazi , moralitatea oamenilor politici , gunoaiele de pe strada , analfabetismul , somalia , criza petrolului , pretul energiei , orientari sexuale ,licentele de taximetrie , locurile unde te poti desfata ca gurmand , poeziile , apusurile de soare , fotografia , imaginea personala ....asta asa , ca sa trec in revista cateva dintre ele . aproape ca uitasem hainele de firma cu scris cat mai mare , operatiile estetice sau clubbing-ul . eventual si masinile si numarul lor de cai . toate , dar absolut toate , precum si alte cateva sute pe care le-am omis acum , sunt cruciale pentru unii si deloc de luat in seama pentru altii . e vorba de propria lista de prioritati despre care vorbeam mai devreme . e vorba de modul in care privesti lumea si ceea ce iti doresti de la ea . nu-i judecati pe cei care nu sunt ca voi . pentru ca ei la randul vostru va judeca . bucurati-va ca nu suntem toti la fel . doar diferentele date de inteligenta nu ar fi indeajuns sa nu faca lumea fada si fara gust .

pana la trezeci de ani nu am suportat zacusca . pur si simplu nu doar ca nu puteam sa mananc dar nici macar nu puteam sa o miros . i-am prins gustul tarziu . acum ma bucur uneori ca reusesc sa sesizez gusturi diferite in ceea ce o priveste . ba chiar uneori imi e dor de gustul ei . oricare ar fi el . sunt om . si sunt fericit ca sunt asa .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu