Faceți căutări pe acest blog

23 ianuarie 2011

Filozofie

"O relatie inseamna sau incepe cu o sclipire de moment ... o clipa de ceva . Nedefinit ceva . Cam ca in povestea barbatului in smoking si a femeii cu rochia inflorata sau a altor milioane de povesti. Povestile nu sunt neaparat urmare a unei chestii cerebrale . Exista si astfel de lucruri dar deh hai sa le scoatem din calcul pentru moment . altfel ne strica statisticile si frumusetea naratiunii .
Dupa clipa aia despre care vorbeam , teoretic orice se poate intampla . Depinde de cat de ancorati sau nu , sunt cei doi in realitate , depinde de cat de atrasi se simt , cat de compatibili sunt unul cu celalalt , cat de nebuni si mai ales cat de dispusi sa fie nebuni sau sa-si arate o anumita latura . Pot insira mii de lucruri de care depinde tot viitorul unei povesti dupa aceea prima clipa ....de inefabil . Doar ca, mai departe ideea e ca depinde de cei doi si felul reatiei lor . Poate fi o relatie nebuna in care atractia si adrenalina sa ocupe un loc fruntas - mai tii minte natural born killers si povestea celor doi ? ... Frumoasa poveste de dragoste in spatele povestii . Mie unuia mi-a placut mult de tot . Sau poate fi o poveste in care celalalt sa conteze mai mult decat orice pe lume fie chiar si intr-un frumos dezechilibru dintre senzatiile si sentimentele celor doi ... Nu am sa vorbesc acum nici despre filme , nici din auzite , nici din statistici si desigur nu din carti . O sa-mi permit sa-ti spun cum vad eu lucrurile la capitolul asta .

Eu vad iubirea nu ca si contopirea celor doi . Desi si asta e o optiune . O vad mai degraba ca pe viziunea a doua jumatati din ceva care se unesc sa formeze un intreg .Firesc ca cei doi sunt diferiti si diferiti vor ramane toata viata lor . Nu cred in iubirea aia in care cei doi isi fura aerul unuia altuia . Cred insa ca doi iubiti pot fi si actiona de foarte multe ori ca si o singura persoana tot asa cum fiecare va trebui sa-i dea celuilalt libertatea de care celalalt are nevoie . Mai ales acolo unde sunt doua caractere puternice , sufocarea unuia de catre cealalt va omora mai devreme sau mai tarziu iubirea .
Nu e vorba doar de a fi langa celalalt , a incerca sa-l ajuti si daca nu poti , sa nu-i stai in cale , asa dupa cum spunea o buna prietena . E vorba mai degraba de a il intelege pe celalalt , de a ii fi aproape si mai ales de a il face sa simta ca ii esti aproape indiferent de situatie ... E vorba de a ii intelege sistemul de gandire , de valori ,eventual mecanismele care il fac sa mearga inainte . Pana la urma problemele care il preocupa sunt si problemele mele caci atata timp cat il iubesc pe omul ala relatia mea cu el va fi afectata de ceea ce il macina . E adevarat ca e un efort in plus din partea mea dar ...hm... daca nu il fac , cum sa ajung sa-l cunosc si prin asta sa ma cunosc pe mine . Cum sa aflu profunzimea sentimentelor care ne leaga ? Stii , imi spunea cineva ca un prieten e acela care e langa tine si atunci cand ai necazuri si atunci cand ai bucurii . Pentru ca ambele marcheaza lucruri importante din viata ta si asa e firesc ... Daca un prieten poate fi acolo eu cred ca si doi iubiti pot fi acolo , unul ptr celalalt .
In aceasi masura in care cred in comuniunea in trairi si simtiri ale celor doi cred si in faptul ca omul este prin definitie o chestie speciala . Ca fiecare dintre noi este singular si independent . Cred cu tarie ca fiecare om , indiferent de cat iubeste , are nevoie de partea lui de intimitate . De bucatica lui de aer care sa-i apartina in exclusivitate . Uneori vrei sa-ti aduci persoana iubita acolo , alteori , fara sa vrei , simti nevoia sa fi singur acolo ....
Stii , iti spuneam la un moment dat ca poti sa stai cu omul iubit in pat sau in aceasi incapere si doua zile , fara sa vorbesti aproape deloc si cu toate astea sa simti ca ai trait intens toate clipele petrecute acolo . Chestiile astea nu tin de lucrurile pe care le-ai facut sau nu le-ai facut in alea doua zile ci mai degraba de ceea ce ai simtit in alea 48 de ore ... Spilu sta pana la urma in a reusi sa-l iubesti pe celalalt cu totul si el sa faca la fel . Nu pentru ca o ceri ci pentru ca asa simte ... Aia e comuniunea sufletelor . Si atunci vine si linistea in suflet ... Abia atunci poti sa construiesti . Sa cladesti castele , sa impletesti ganduri , sa simti tot ceea ce e de simtit . Si nu e deloc putin . "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu