Faceți căutări pe acest blog

22 ianuarie 2011

nici macar distanta ..

venea des la psihologul virtual, fara probleme grave insa, ci doar de drag . El stia sa o asculte si nu numai, ii povestea lucruri care pe ea o incitau. Vorbeau despre vreme, despre copilarie, despre anotimpul pe care amandoi il vedeau pentru prima data in viata cu alti ochi. Niciunul dintre ei nu se gandise pana atunci ca toamna poate fi asa de frumoasa, ca fluturii pot da din aripi chiar si atunci cand florilor li se usuca petalele , ca soarele poate mangaia chiar si atunci cand nori grei de ploaie acoperea cerul. Totul era frumos in jurul lor fara ca toamna sa faca vreun rabat de la bruma, ceata, ploaie si vartejuri de frunze moarte.. Diminetile erau mult mai senine , cafeaua mult mai savuroasa iar zilele de luni devenisera mult mai delicioase decat sfarsiturile de saptamana.
o lunga vreme niciunul dintre ei nu parea interesat de altceva decat de un partener de discutie . asa ar fi ramas ,daca in ultima zi de toamna a acelui an,  din greseala el nu ar fi apasat pe fereasta casutei de mesaje pe care scria "send" in locul celei pe care scria "save"
o ultima zi de toamna pentru restul lumii, o prima zi de viata pentru ei.


acelasi sunet de ceas , aceeasi ora 6.45 a fiecarei dimineti lucratoare  o fac sa se ridice din pat. niciun efort insa pentru a ajunge la ibricul de cafea si in clipa imediat urmatoare la casuta sa de mesaje. Obiceiul cu cafeaua inaintea dusului de dimineata il detinea demult, cel cu deschisul casutei de mesaje il capatase de vreo trei luni, dar asa de tare ii intrase in reflex ,ca nu mai stia nici peria de dinti cum se foloseste daca nu vedea ce-i mai scrisese el.A aprins o tigara si cu zambetul pe buze a inceput sa-si verifice mesajele. In casuta ei intima de mesaje  asteptau cuminti si nedeschise doua mesaje. Amandoua de la el, el care niciodata nu i-a trimis mai mult de un mesaj pe seara.. Normal , mesajele daca sunt de la aceeasi persoana nu se citesc in ordinea in care sunt trimise ci incepi cu ultimul , gandind ca acela este ..de ultima ora si cumva trebuie sa fii primul care trebuie sa afli. In dimineata aceea uitase insa regula si randurile primului mesaj incep sa curga prin fata ochilor ei. Era cea mai frumoasa declaratie de dragoste pe care o primise vreodata, cele mai frumoase si pline de substanta cuvinte pe care le citise vreodata. Cafeaua fierbea in ibricul ce nu mai avea loc pe flacara plitei de gatit, tigara isi ardea filtrul in scrumiera de pe coltul mesei ,iar ea citea si recitea ceea ce el isi scrisese lui , si din cauza unei clipe de neatentie , acum si ea stia
"ce te faci Jhon? te-ai indragostit de o femeie virtuala, de o femeie ce stii ca exista in carne si oase la sute de kilometri distanta de tine. de o femeie mama a doi copii, de o femeie cu o minte frumoasa , de o femeie ce este femeia altcuiva si care putin probabil sa poata vreodata sa-ti apartina intru-totul. ai comis-o de data aceasta!  ceea ce simti este mult de departe ceva ce doar stiai ca exista , ceva despre care ai citit in romanele de dragoste si in care ai sperat toata viata ca-ti va incalzi sufletul intr-o zi. Iacata ai !, dar o poti duce? "
fara sa stea mult pe ganduri , citeste si mesajul ce credea ea  ca vine in completarea primului. era insa un mesaj normal , un mesaj in care-i povestea despre dupa-amiaza petrecuta in compania copiilor lui, despre iarna ce vine si despre faptul ca nu isi gasise timp sa-si stabileasca locul in care isi va petrece sarbatorile de iarna..
 privea mesajele si nu stia de unde sa inceapa.. ce sa creada? mesajele erau fiecare din alt film Primul , era un mesaj delicat si deloc de neluat in seama. Daca cumva nu-i era adresat ei? daca o alta femeie era cea vizata de gandurile lui? daca temerea de a se fi indragostit nu o privea pe ea? Prea multe era insa coincidentele , si era imposibil ca cineva sa semene atat de tare cu ea.. Al doilea era un mesaj cu schimburi de ganduri, mesaj cu care era obisnuita si care nu o speria.Trebuia sa inceapa de undeva insa, nu de alta , dar este ora la care si el isi pune cafeaua in ceasca , isi verifica agenda telefonului si bineinteles casuta de e-mail.
Isi mai aprinse o tigara si incepe sa scrie , de data aceasta tinand cont de regula pe care o stia atat de bine, dar pe care nu o aplicase atunci cand si-a citit mesajele...
"buna dimineata . azi nu cred ca mai pot ajunge in fata calculatorului, am o zi plina . in schimb vineri ajung in brasov. daca crezi ca ai timp , ne putem vedea la un suc. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu