Faceți căutări pe acest blog

14 februarie 2012

Rosia Montana

"Ce mai freamat, ce mai zbucium !"... zilele trecute pe facebook din nou cineva militand pentru pastrarea Rosia Montana in stadiul actual. Asta-i ca aia cu un obez intrand in McDonald's si cerand un hamburgher si o cola diet ! Da-o dreaq de treaba ! Acum am trait s-o aud sau ma rog, sa o citesc pe asta cu Rosia Montana in patrimoniul UNESCO. Ptiu, uite unde statea patrimoniul UNESCO in loc. Ne cam place sa fim ecologisti. Ceea ce nu intelegem e ca ecologist nu e neaparat nevoie si nu insemna prin definitie prost. Pentru ca in secunda in care aberezi, fara sa vrei subminezi imaginea unui lucru in esenta buna. Desi si la capitolul asta am eu rezervele mele. Nu cred in miscarea ecologista. Si mai ales nu cred in miscarea ecologista ca o lupta dusa aiurea, doar de dragul de a fi dusa. Noroc ca nu a trait Cervantes vremurile noastre. Realiza ca imaginatia lui e vax. Realitatea l-ar fi coplesit si personajele lui ar fi fost complet umbrite de personaje reale. Asta plecand evident de la idea ca mina de la Rosia Montana e un balaur care va distruge planeta. Ceea ce nu e deloc asa.

Am o pornire groaznica impotriva ecologistilor de la Rosia Montana. Sunt exact ca obezul care tine dieta din bancul de mai sus. Ai dreaq, as putea jura ca vara ies la picnic in fiecare weekend iar atunci cand pleaca uita sa-si ia si mizeria cu ei, as putea jura ca si atunci cand e cazul si atunci cand nu e cazul poarta bijuterii de aur, unele mai extravagante decat altele, as putea jura ca folosesc calculatoare, laptopuri, televizoare si computere, toate avand aur in conectori, as putea jura ca se duc la film, folosesc energie electrica, se cearta pe locul de parcare, se duc ca ulii prin hipermarketuri si polueaza intens atmosfera cu masina lor fara catalizator... Militeaza insa impotriva minei de la Rosia Montana. Doar pentru ca e la moda. Sau pentru ca au ei impresia ca asta ii face mai umani si mai interesati de soarta planetei.

Domnilor, doamnelor.... lasa-ti dreaq pe oamenii aia sa munceasca si sa se bucure de munca lor, lasa-ti pe cei care au investit acolo sa se bucure de profituri, lasa-ti statul roman sa se infrupte dintr-o chestie care i-ar asigura un miliard din taxe si impozite pe an si mai lasa-ti-ne si pe noi in pace ! Ecologia incepe cu propriul areal daca intr-adevar vrei sa faci ceva : consuma mai putina apa, economiseste energia, mergi pe jos, fii atent la ce electronice folosesti, aduna-ti gunoiul de prin prejur ... eventual muta-te la tara, creste o vaca, munceste campul si bucura-te de natura ! Ei nah... asta-i prea mult ! Vrem ecologie dar vrem ecologie cu toate cuceririle stiintei si cu societatea de consum de jur imprejurul nostru .... Tztztztztztztz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu