Faceți căutări pe acest blog

15 februarie 2012

Crestere economica 2011

Mda, astazi au iesit datele institutului de statistica .... 2,5% crestere economica pentru 2011. Sub guvernul Boc. Zi de mancat unghiile pentru opozitie. Cineva a amintit zilele trecute intr-o discutie libera motivatia pentru care evita sa se mai uite la antena 3. Pentru ca, indiferent de context si situatie e vorba doar de a toca... si a considera ca "ceilalti" iau decizii gresite. Si numai decizii gresite. Ceea ce nu e real. Iar oamenii simt. Realitatea e ca deciziile sunt in proportiile de 90% gresite dar oricum am considera tot sunt cel putin 10% decizii corecte. In momentul in care nu mai discerni si bagi si cele 10% decizii corecte in aceasi oala vei pierde credibilitatea. Pentru ca desi romanii sunt usor de prostit prin definitie, experientele, bune sau rele, ii va face sa aiba instinct. Iar instinctul popular arareori se inseala. Asa cum emisiunile de sub umbrela Intact fac greseala sa-si piarda credibilitatea in felul asta, exact la fel fac si cei mai multi dintre politicienii din opozitie(indiferent de care opozitie, de cand si cum - la anul vor fi altii in opozitie care vor face din nou aceasi greseala). Asa ca electoratul nu face altceva decat sa voteze pe baze de ...altii la rand ! Asta se va intampla in proportie covarsitoare la alegerile din toamna. La locale lucrurile sunt usor diferite ... La primarii, desi se vede greu, oamenii au ce sa arate. Chiar daca multe sunt doar de scos ochii la oameni multi dintre primari si-au facut temele. Au invatat ca daca vor sa fie realesi trebuia sa se vada ceva. O lectie ... pe care cativa dintre ei au experimentat-o deja si au trecut clasa in cateva din alegerile trecute. Ceea ce inseamna ca oarecum si electoratul s-a maturizat.

Una peste alta insa si dincolo de foarte multe alte lucruri, guvernul Boc a avut cateva decizii economice corecte. Pe care de altfel le-am si remarcat la data cu pricina. Politica economica generala a fost intr-adevar dezastruasa pentru ca nu a fost inghegata. Cei 2,5% crestere ar fi putut usor fi 5% daca cineva ar fi vegheat macroeconomic. In esenta cel mai corect prim ministru de pana acum a fost Tariceanu. Din pacate a avut si unii dintre cei mai prosti ministri de la revolutie incoace. Si asta a facut de altfel diferenta.
Revenind insa la alegerile din toamna ... hm ... excelenta mutarea lui Basescu referitoare la Ungureanu. Prea tarziu pe de-o parte. Celelalte 90% din decizii, cele gresite, ii vor fi fatale din punct de vedere politic. Evident, daca pana la alegerile prezidentiale nu va inventa ceva ...orice. Nu e prima oara cand ii iese. Pe de alta parte Basescu in sine va fi in curand o piatra de moara pentru PDL si nu o locomotiva. Asa ca, volens-nolens, partidul se va stinge. Ii mai dau asa, vreun an si jumatate sau doi. Cu conditia sa nu reuseasca sa intre in parlament. Daca intra s-ar putea sa ramana undeva pe la 5-6% dar putin probabil sa mai castige alegeri in urmatorii 4 sau 8 ani. Decat daca un nou "destoinic" capitan isi va face loc si va deveni din nou un soi de locomotiva care in urmatorii ani sa reconstruiasca credibilitatea partidului.
Oricum, mi-am amintit de un interviu a lui Djuvara din decembrie 2011 ... in care omul paria pe Ungureanu. Cu mai bine de doua luni inainte ca Basescu sa faca mutarea asta care a pus opozitia in sah. De unde putem usor trage concluzia ca la fel ca si serviciile secrete, nici masonii nu dorm. Si ei sunt conectati. La tot ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu